Det är sen kväll när vi tacksamt slänger oss ner i den eleganta matsalen. Utsidan ser lätt trivial ut och därför har Mymlan inte lockats att slinka in här tidigare.
Vår förekommande, och sig om oss under hela måltiden bryende, servitör kommer omedelbart fram för att ta vår beställning samt rekommendera mat och vin.
Vi börjar med Tom yam, en otroligt smakrik räksoppa, som bränner på läpparna, med krasiga, kalasiga tigerräkor i, respektive en maffig vårrulle. Mymlan utnämner soppan till den godaste hon hittills smakat.
Till huvudrätt bär servitören in ett stort lass anka vilande på lite för lite grönsaker. Ankan är knaperstekt, men inte särskilt mör. Till den hör en stark, kryddig och välsmakande sås.
-Lite väl mycket fett, stönar PellePlopp en stund senare. (Han har ätit upp skinnet, så han får skylla sig själv.)
Vi dricker Cantina Zaccagnini, en Montepulciano d´Abruzzo från 2003, som klarar kryddigheten.
Efter maten beställer vi in kaffe och grönt te. Det sistnämnda serveras ur en vacker tekanna på bricka. Det ser mycket trevligt ut och blir en fin avrundning på måltiden. Vår servitör ställer in en extra kopp till PellePlopp ifall han skulle vilja smaka. Dessutom bjuder restaurangen på teet, eftersom det vin vi först beställde inte fanns. Schysst!
Malens Krog, Köpmansgatan 113, Båstad
mat och dryck:***
service: ****
miljö: ***
Kommentar: Det vore roligt att testa om servicenivån är lika bra under högsäsong. Vi återkommer!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar