
Servitrisen är så snäll, så snäll. Inga bläckfiskar här.
Inredningen är som den brukar vara på grekiska restauranger i landsorten: grottliknande väggar, låtsasblommor, tavernakänsla utan lysrör. Istället för stalaktiter i taket hänger järnridåer ner. Mycket intressant.
Vi beställer sofrito med varma grönsaker respektive souvlaki.
Decemberstormen rister i den lutande adventsgranen på torget. Kanske faller den medan vi sitter här. Vi är de enda gästerna och får försöka roa oss bäst vi kan.
En viss ambition kan anas i uppläggningen av maten på tallrikarna, sen tar ambitionen slut.
De varma grönsakerna visar sig bestå av en grillad, ljummen tomat, kalla broccolibuketter samt absolut okokta morots- och vitkålsstrimlor. Köttet är välkryddat men fett. Fyra olika såser istället för den på menyn angivna vitlökssåsen. Bearnaise.....
Souvlakin är som vanligt fläskfilé istället för lamm som i Grekland. Vad trött man blir. Oliverna i den grekiska salladen är gröna, spanska, piementosfyllda. Det råder inte nån brist på grekiska oliver i Sverige direkt, men hit har de inte letat sig.
Espresson är god.
Socratez, Köpmangatan 14, Kumla
mat& dryck: **
service: **
miljö:*
Kommentar: I fönstret står en rödlysande plaststaty föreställande Sokrates i fusksnö som en annan tomte. Det är behållningen av besöket. Om ni råkat stranda i Kumla, åk för tusan hakar vidare till Trilobiten i Hällabrottet istället. Supernice.
2 kommentarer:
Det är ju grillspetten man ska beställa när man är på Socratez, dom är helt underbart goda ; D
Aha, vi får väl pröva dem då nästa gång då, men jag tycker det ska vara lammkött i souvlaki, inte fläsk, som det är på de allra flesta svenska grekiska restauranger.
Skicka en kommentar