
Nå. Mymlan fick naturligtvis släpa PellePlopp ombord.
- Romantika. Vilket jävla namn.
- Men herregud, nåt ska det ju heta. Det spelar väl ingen roll!
- Hrmpff.
Sen muttrar den skenkommunistiske arbetarsonen över populasen som låter sig förledas av enkla marknadsföringstrick etc etc, tills han får en snus och blir spak igen och sen intar vi middag i skeppets gourmetrestaurant.
Förrätt: halstrade pilgrimsmusslor och tigerräka. Ambitiöst upplagt på rotsakspuré, som dock känns lite anonym. God smak av citrus på den extremt finskurna baconen som ligger som en aurinko (estniska för sol tror sig Mymlan minnas från när hon studerade finskugriska språk i femtonårsåldern) runt musslorna, tvyärr i en sträng av olja.
Huvudrätt: chokladglacerad (nej, glacen fanns runt om i form av sås) lammytterfilé (något seg, men exakt den stekningsgrad vi bett om). Chokladsåsen är kanongod. Jordärtskockor till med tuggmotsånd. Tryffel! Goooooootttttt! En basilikabåt - supergott. Ingefära. Bra! Försiktigt kryddat kött. Fina små rosenbröd. En lite menlös färskost bjuds därtill.
Utsikten går inte av för hackor. PellePlopp köper öar och skär fortare än det föds kineser.
Efteråt lite ont i magen av det myckna fettet och grönsaksbristen.
Gourmetrestaurangen, M/S Romantika, Tallinnk, Östersjön
mat & dryck: ****
service: ****
miljö: utanför fönstret *****, innanför ***
Kommentar: Till kaffet fick vi en dammig gammal chokladbit som vi klagade på, men fick beskedet av den estniske servitören att så skulle estnisk choklad se ut, varför vi avstod från estnisk choklad i fortsättningen.
2 kommentarer:
Chokladsåsen låter spännande. Helt nyligen upptäckte jag ett recept på en köttgryta med mörk choklad i. Spännande.
Ja, det är inne nu med choklad i allt. Först var jag skeptisk, men sen helsåld!
Skicka en kommentar