tisdag, juni 10, 2008

Lottas restaurang 22 november 2007

Ska inte skåningar föreställa långsamma och sävliga? På Lottas hinner vi knappt slå oss ned innan vi får göra vår beställning.
Vi fastnar för ett spanskt vin: Castell D Algars 2006 till vår parmesanpanerade lax med rotsaker respektive vitvinspocherade rödtungsfilé.
Allt är kalasgott. Rotsakerna är perfekta. Vilka rödbetor!
PellePlopp menar att detta är den godaste fisk han ätit i hela sitt liv.
Det är lugnt och fridfullt. Rosorna på borden är äkta, putsnedknackningen på murväggarna mer genomförd än på andra ställen. Vi sitter och blickar ned på det fina torget och undrar varför bilarna får köra där.
PellePlopp försöker beställa espresso, men det gives icke. Här finns vanligt kaffe.
Han behöver en efterrätt och väljer kardemummaparfaît med äppeltäcke. Desserten är väldigt vacker med vit choklad, physalis-, melon-, ananas- och apelsingarnering. Mymlan smakar och tycker att det gärna kunde varit mer kardemumma och att äppletäcket har lite Semperkaraktär, men PellePlopp är fullkomligt nöjd.


Lottas restaurang, Stortorget 11, Ystad
mat & dryck: ****
service: ****
miljö: ****

Kommentar: Bortsett från den kletiga åttiotalssoulen i högtalarna kan stället varmt rekommenderas. Lämplig för frierier och firande av romantiska tilldragelser och för de flesta andra tillfällen också, men plånboken får inte vara av det tunnare slaget.

1 kommentar:

Anonym sa...

meget interessant, tak