måndag, oktober 08, 2007

Café Svartvik 12 augusti 2007

Mörker. Egentligen borde detta näringsställe förtigas, men vi besjälas av en mission att upplysa den uteätande allmänheten och när så är påkallat varna för svarta hål.
Vi är helt enkelt skithungriga och längtar hem, så vi orkar inte bege oss in på restaurangen intill. Hoppas på ett snabbt mål mat i kaféet istället och beställer pastasallad.
Urkkk. Detta är vad vi får: överkokta spiralmakaroner, mikroskopiska bitar av kassler, paprika och vitkål. Större bitar av hushållsost. En dressing gjord på filmjök och ketchup. Det är skrämmande dåligt och absolut det äckligaste vi någonsin ätit ute i hela våra snart femtioåriga liv. Bruset från motorvägen ligger som ett grytlock över hela anläggningen.
För ägarna: Pastasallad. Det förstår ni, är spänstig pasta, gärna fullkorn, med rikligt med färska grönsaker av olika konsistens och smak, förslagsvis rödlök, kanske extragoda oliver, därtill några spännande, färska kryddor och en smakrik dressing, gärna med mycket peppar. Därtill kan man lägga kvalitetsråvaror som lufttorkad skinka, pastrami eller rostbiff eller bacon eller alltsammans - sen kan man kalla det pastasallad och ta betalt. Detta är inte matbespisning år 1965 i Bergsbrunna inte. Jeesus.

Café Svartvik, Sundsvall

mat&dryck: minus ***
service: *
miljö:*
Kommentar: Ni som ändå vågar där inträda - skippa kaféet och gå direkt på papperskonstnären - balsam för själen efter den misshandel av hungrande som caféet med smaklöst "hantverk" erbjuder.

Inga kommentarer: