fredag, november 23, 2007

Hotell Stinsen 23 oktober

Aldrig trodde Mymlan att PellePlopp skulle få med henne till Stinsen. Inte efter alla utgjutelser över den förlolämpande dåliga mat han tvingat i sig gång efter annan. Det tillhör för övrigt livets gåtor varför en tjusig och intelligent man i sina bästa år fortsätter frekventera ett ställe som får adrenalinet att skumma. Masochism, tror Mymlan. Filantropi, hävdar PellePlopp själv.
- Man vill ju ge dem en chans till (och en till och en till och en till... Mymlans anm).
Det är tisdag och det är lunchbuffé.
PellePlopp inleder med räksoppa: stuvning med mycket mjöl och en del små räkor.
- Gjord på pulver, konstaterar PellePlopp med kännarmin.
Mymlan förser sig med fräscha grönsaker medan hon väntar på den vegetariska paj hon för säkerhets skull beställt.
PellePlopp skippar isterband går rakt på kalopsen. Han är besviken: den smakar faktiskt rätt hyggligt även om den innehåller benbitar.
- Jag ska ta hit dig en kväll istället. Då ska du få se på lövbit och pulversås!
Pajen kommer in. Den smakar inget särskilt, men bjuds med fräscht grönt. När den är uppäten tar sig Mymlan en vända till och hittar nån sorts gegga med bönor och majs i curry. Den smakar förskräckligt. En intressant blandning i en wokpanna fångar nu hennes intresse och hon tar en slev för att undersöka: bacon, spaghetti, bitar av köttfärslimpa, gamla haricots verts... Smakar som det låter. Är det månne gårdagens lunchbuffé i ny tappning? Nej, det stämmer inte, ser Mymlan vid en snabbkoll på veckans lunchmeny. Troligare då en mix från förra veckan.

Hotell Stinsen, Stortorget 3 Hallsberg
mat & dryck: *
service: ***
miljö:*
Kommentar: Personalen är glad och vänlig. De rödbrunlaserade stolarna är klädda i blåbärochmjölkfärgad skaj - kräkfärgat. Utsikten över parkeringen med Systemet i bakgrunden är följdriktigt folkhemsk. Om man känner sig för glad nån gång kan man alltid åka till Hallsberg.

Inga kommentarer: