lördag, november 04, 2006

Akropolis 9 april 2006

Hur många grekiska restauranger med det stolta namnet Akropolis har vi varit på? Vet inte. Kanske kan man inte kalla en sylta för Makrigialos (underbart ställe på Kreta, åtminstone år 1983) eller Metamorphosis (knäppt plejs på halvön Chalkidikis sydkust), men hur mycket mer spännande vore det inte att gå in där… och kanske komma ut som nåt helt annat, nån helt annan; Nana Mousskouri kanske.

Detta Akropolis bär inte många likheter med templet. När Mymlan sist var ute och irrade i Småland låg här en thairestaurang och det är den som hägrar när vi ramlar in genom den oansenliga dörren i Vetlanda. Hoppsan! För sent att vända. Klockan är 17 och det är hög tid för lunch.

PellePlopp beställer souvlaki och Mymlan biffteki - här gäller det att ladda in innan vi börjar käka på varandra.

Maten är precis vad vi behöver, varken mer eller mindre. Man blir mätt, det smakar gott, ingen majo i tzatzikin - kort sagt: inget vi ångrar!


Akropolis, Stationsgatan 2, Vetlanda

mat och dryck: ***
service: ***
miljö: *


Kommentar: Grekisk personal - en stor fördel, både för känslan när man får höra detta underbara språk flyga genom luften och för utsikten att maten ska smaka grekiskt. Utsikten för övrigt är skäligen trist: taxistationen.

Inga kommentarer: