lördag, november 04, 2006

Kisa Wärdshus 18 augusti 2006

Det har blivit mycket luncher på sistone. Eftersom vi latar oss denna underbara sommar har vi inga inkomster. Men lunchställena i vårt land måste ju också kartläggas av någon.

Kisa Wärdshus har blivit grundligt utforskat i år. Här har man den sympatiska vanan med lunchbuffé. Off-season är den fem kronor billigare. Mystiskt. I alla händelser är den prisvärd - även om det beror lite på den dag man kommer. Fredagar är godast, måndagar mest husmanskt.

Idag är det fredag och en krämig räkomelett får uppta en fjärdedel av tallriken. Kocken här är omelettmästare. En vegetarisk rätt finns alltid och idag går den inte av för hackor; en grönsaksgryta med mer smak än de flesta köttdito. Sen fläskbog med svampsås. Dagens misslyckande (det finns såna då och då) är spaghetti. Hallå! Det kan man inte ha på ett buffébord där maten står och värmehålls. Dessutom badar den i fett. Nejnej, ett studiebesök i Italien rekommenderas.

Mycket trevliga sallader och grönsaker ingår, liksom en enklare efterrätt, på torsdagar givet: pannkaka, men oftast kräm med mjölk. Kaffe och HEMBAKT kaka därtill.

Den trallande servitrisen är inte här idag. Kanske är hon bara säsongsanställd. Ungarna har förundrats hela sommaren. Men hon är bra och mycket serviceminded, vilket brister lite så här efter semestrarna.

Kisa Wärdshus är ett populärt ställe, så ofta befinns en maträtt vara slut. Men har man inte bråttom är det värt att vänta, för kocken hittar alltid på nåt trevligt nytt att ersätta det fallerande med.

En annan sak som skiljer sig under hög- och lågsäsong är att det inte finns flaskdryck under hög, men en massa trevliga matdrycker. Mymlans favorit är iste med persikosmak.

Under humlepergolan intar vi tallrik efter tallrik (det lönar sig att ta hit tonårssöner och PellePlopp) och spanar på lustiga pensionärsturister som man undrar vilken sten de krupit fram under från, muskulösa byggjobbare med reflexbyxor och intellektella (sic!) rökande tjejer i femtifemårsåldern från storstan.


Kisa Wärdshus, Tingshustorget 1, Kisa

mat och dryck: ***
service: ** (den trallande ****)
miljö: sommar ****, vinter **


Kommentar: Alla servitriser bör tralla.

Inga kommentarer: