lördag, november 04, 2006

Ramblas 1 januari 2006

Allt är stängt. Vi längtar efter nåt asiatiskt efter den hejdundrande fest vi var på natten innan på sjätte våningen med utsikt över Tanto åt ena sidan och Liljeholmsbron åt andra.
Stockholms stad har tagit nyårsledigt och vi pulsar från Gröndal till Aspudden. Aspudden är stängt. T-bana till Hornstull. Stängt. Nu börjar det bli blodsockerkris. Då skymtar vi en öppetskylt på hörnet. Räddade av ett tapasställe!


Ful inredning, testosteronmusik på högsta volym, men nöden har ingen lag. Nåden heller icke. PellePlopp är mycket skeptisk. Han tar lika gärna en kebab på Folkets och av någon anledning är han inte sugen på vin idag. Mymlan tycker allt känns lite misslyckat och i trots beställer hon en halv flarra ospecificerat rödtjut. PellePlopp drícker vatten.

Efter ganska lång tid kommer maten: PellePlopp får in gazpacho (jättegod), marinerade kronärtskockor (goda), friterad ost (smakar inte så mycket, men den är varm, så det är kul, tycker han). Mymlan får oxfilé med riojasås (mums! precis vad hon behöver, perfekt stekt är den också), smakrik sås och stora potatisklyftor med skalet på (gott, värmande, närande). PellePlopp ser orolig ut. Vinet är strävt och robust och passar utmärkt en dag som denna.

Nu tycker Mymlan att livet leker igen, så hon slänger fram kreditkortet, PellePlopp andas ut (det gick mycket stål igår) och så traskar vi hem upprymda och tillfreds. Mymlan har gått med på att se Psyko på video, så PellePlopp e nöjd han me.

Ramblas Tapas & bar, Långholmsgatan, Stockholm

Mat och dryck: ***
Service: *
Miljö: (*)


Kommentar: äcklig toa, seg betjäning, hemsk musik, trist klientel, men nöjd och belåten vart man, rikliga portioner som smakade ordentligt, prisvärt. Besticktricket? HAHAHA.

Inga kommentarer: