fredag, november 10, 2006

Ja-Thai 27 oktober 2006

Det är stormvarning på radion medan vi bilar söderut i eftermiddagssolen.
- Mediehysteri, fnyser PellePlopp, medan han rattar in i Sveriges närmaste stad.
Vi spanar efter ett matställe som fått en massa stjärnor på Eniro. Sedan vi omedelbart vänt i dörren - nej, inga namn och vad står omdömena på Eniro för egentligen? Bättre syns oss att vara omdömeslös - är läget som vanligt akut. Vissa måste kissa, Mymlor måste mumsa.
Lyckan står oss bi: Asiatisk buffé. Det kan inte vara helfel.
Vi lassar på tallrikarna med sushi, korianderstark kyckling i kokosmjölk, kinesisk strimlad biff i grönsakswok, kyckling i jordnötssås, fräsiga nudlar m m. Allt är smakrikt och gott med tuggmotstånd i grönsakerna, inget mesigt, till och med sushin är ok.
När första hungern lagt sig lägger vi märke till den förskräckliga popmusiken. Är den finsk? Eller thailändsk? Är språken släkt? Eller musikerna?
- Kaffet har stått på plattan sen elva, påstår Ploppen, medan Mymlan med nymätta ögon granskar lokalen: den fläckiga heltäckningsmattan, de nötta sparksocklarna, de vissna plastblommorna, kalkränderna på det stora akvariets väggar, de lackade stenväggarna och framför allt den underliga fästanordningen i dokumenttejp för fuskbjälkarna. Konstigt nog är helhetsintrycket rätt trivsamt.
Det ändrar sig när vi kommer ut; det blåser full orkan och vägbyggesskyltar far som projektiler över 55:an.

Ja-Thai, Torggatan 20 B, Enköping

mat och dryck: ***
service: **
miljö: (*)

Kommentar: Vissa som måste kissa hade varit där före oss. Frågan är när toaletterna städades senast. Smutsigare har vi sällan sett. Medan man begrundar det kan man studera den intrikata klinkerläggningen. Plattläggarn måste ha varit full eller döende. Av den snabba blicken in i de bakre environgerna att döma skulle stället stängas direkt om miljökontoret fått se det... Det vore synd, för maten smakar verkligen gott.

Inga kommentarer: