lördag, november 04, 2006

New India 9 oktober 2006

New India har en lunchbuffé dit vi gärna söker oss. Det är vi inte ensamma om. Hur den ständigt vänliga personalen lyckas tränga in oss mjölkkor, säkert tio procent av Uppsalas befolkning, samt ett antal utsocknes förvirrade psykologistudenter som har alltför nära till denna oas, på alltför få bord på alltför liten tid är en gåta. All kö, all väntetid - vilken inte är lång - är förlåten. Här snackar vi indiskt. (Inte för att Mymlan varit utanför Europas trygga hank och stör, men se det har PellePlopp.)

På lunchbuffén finns tio rätter, varav två vegetariska. Om Biff Vindaloon säger till och med PP: “Den var grym”, alltmedan han torkar svettpärlorna ur pannan.

Mymlan, som är lite mer övertänkt och strategisk, börjar med att fylla tallriken med konserverade mandariner, apelsinklyfta och sallad. För övrigt är salladsbuffén lite oinspirerad. Sen fläskar hon på med sizzeling lammgryta, kycklingcurry, läskigt röd tandoorikyckling och utsökt naanbröd, inte alls så fettdrypande som på andra indiska ställen vi bevistat. Och till sist, som kronan på verket, biffen som får örontrumpeterna att slå fanfarer, stackars Pia tandläkaren efteråt att dåna och ens barn att inte vilja pussa godnatt. Ja se det var en riktig lunch det!


New India, Bäverns gränd 5, Uppsala

Mat & dryck: ****
Service: ****
Miljö: **


Kommentar: För populärt. För billigt. För gott.

Inga kommentarer: