lördag, november 04, 2006

Hambergs Fisk 5 december 2005

Nu är det Mymlans tur att ta med PellePlopp till ett favoritställe. Vi har minisemester i Uppsala och strosar omkring en hel dag. Näringsställen vi besöker:

Salladsbaren Cupido i Forumgallerian. Prisvärt, mättande, gott, stökigt.

Hotel Uplandia en öl och ett glas isvatten. Svalt, behagligt, tyst.

Café Ovandahls. Det var några år sen Mymlan var här, under tiden verkar de små delikata chokladkuberna ha svällt på McDonaldsvis till fyra gånger sin ursprungliga storlek. Huga!

En Staropramen respektive en draja på Le Parc. Lugnt och städat på förkvällen, inte den samling högljudda kommun- och landstingsanställda som kan skrämma iväg en om fredagskvällarna…

Dags för ännu en öl. Denna gång på Fredmans. Men nej, storbildsTV med fotboll. Urkk. Vi ställer äntligen kosan mot kvällens egentliga mål.

Hambergs fisk är fiskaffär och restaurang i samma lokal. Det gör att det hela tiden händer saker och att det inte får plats så många gäster. Det är bra. Man känner sig väl omhändertagen och sedd. Eventuella okunskaper man blottar tas om hand elegant av den glade, avspände och kunnige servitören, som hela tiden får en att känna att det i själva verket är man själv som är experten. (Hur bär sig karln åt?)

Mymlan kan inte låta bli att åter beställa carpaccio på lax. Den äter hon varje gång, för det är så himla gott. PellePlopp väljer Kalixlöjrom. Till detta dricker vi den libanesiska chardonnay servitören rekommenderar. Fruktansvärt gott.

Därefter blir det rödtunga med jordärtskocksmos och korianderkräm för PellePlopp och marulk med körsbärstomater och shiitake för Mymlan. Ahhhh. Vinet var Heidei Schreck, en pinot grigio. Vi kan inte gå hit varje vecka men de trettonhundra denna fest kostade var den sannerligen värd.

Hambergs fisk, Fyristorg, Uppsala
mat och dryck: *****
service: *****
miljö: ****

Kommentar: Många snobbar går till detta osnobbiga gourmetpalats. Man önskar att vissa gäster kunde tagga ner i samma utsträckning som personalen.

Inga kommentarer: