lördag, november 04, 2006

Guldkanten 24 mars 2006

Jonas Gardell har tagit musten ur oss, men vi har energi nog att rusa ner för trapporna från universitetshuset till Saluhallen, rejält försenade till vår bordsbeställning. Acklans att man bor på landet och måste hinna sista bussen!

Strategin blir att skippa förrätten för att vi ska kunna äta så långsamt som vi vill. Vi beställer in vildsvin med tryffel och vildsvinskorv. Två små, anspråklösa, men delikata, bjudrätter kommer in tillsammans med Terra Rossa 2002, en australisk cabernet sauvignon med mycket svartvinsbärssmak.

Vildsvinet är superbt. I potatiskakan ingår mjölk, så PellePlopp frågar efter kokt potatis eller något annat tillbehör och får in en för honom specialgjord potatismousse utan grädde eller smör. Han får nåt vått i ögonvrån, den store, starke mannen.


Svenssons Guldkant, S:t Eriks torg 8, Uppsala

Mat och dryck: *****
Service: *****
Miljö: *****


Kommentar: Fel att ha bråttom här, men servisen fick oss att känna oss avslappade trots allt. Vacker miljö, utsikt över ån, sober inredning. Snyggt och lyxigt. Ett hårstrå i maten var det enda som sänkte intrycket. Vi kommer tillbaks när vi har gott om tid och kassan tillåter!

Inga kommentarer: