lördag, november 04, 2006

Skänninge stadshotell 20 augusti 2006

Aj, aj, aj, aj. Medeltidsmarknad. Det är anakronistiskt så det förslår. Extremt svårt att tänka bort parkeringsskyltar, barmagade tonårsmammor och feta amerikakepsgubbs i trettioårsåldern. Vi gör vårt bästa och huvudena värker. Vi ville ju bara ha käk, vi. Nu är det antagligen medeltidsmarknadsanpassat och knappast rättvisande. Men skyll er själva, Skänninge! Here we go.

Vi väljer att sitta på den eländigt trånga uteserveringen. Här har man av snålhet (?) trängt ihop dubbelt så många bord som det får plats. Särskilt när 120 kg:s pensionärer breder ut sig över två bords yta och vägrar maka på sig, blir det komplicerat att tränga ner en smidig 100 kilosmc-kille och hans 60-kilosspätta. (Jaja, vi vet, vi är snart där själva, men då har bloggen bytt namn till Fettona går på kalorijakt.)

Hungern är som vanligt akut. Ett gissel. Nåja. Vi väljer marknadsmenyn i form av grillspett. Punkt. Jaha. S

alladsbuffén är fantasilös, servisen försagd, minst sagt. Grillspetten kunde lika gärna ha varit flintastek i bitar. Det smakar inte särskilt medeltidiskt (Jaha, och hur vet vi det? Jo, för vi antar att Kockens grillkrydda inte hade uppfunnits då.) Klyftpotatisen är snäppet bättre än på Lisas i Storå, det tackar vi för och såsen , något slags gurkmajo, passar bra till. Men längtar man till Skänninge ska man besöka Muséecaféet (ja de stavar inte så, men bakverken, miljön och servicen är desto bättre).


Skänninge stadshotell, Stora torget 1, Skänninge

mat och dryck: **
service. *
miljö: ***


Kommentar: Toan är kalas, lokalerna för övrigt också. Det skulle var kul att ha råd att käka och bo här. (Bjud oss och vi ska skriva fint om er! Vi är alltid pålitligt mutbara.)

Inga kommentarer: